Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető Chili tabletta 30 db

Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető Chili tabletta 30 db

5 690 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető Chili tabletta 30 db

5 690 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
nutriworld.hu
Termékleírás
EAN 5999565081324

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Natur Tanya good nature chiliburner zsírégető tabletta 30 db

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők. Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere serkentéshez.
  • FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
  • TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS
  • MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI PAPARIKA
  • MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
  • MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL
  • HATÓANYAGOK:
    • KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN
    • FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN
    • 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL
  • VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK
  • MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
  • FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ
BÉLMIKROBIOM KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint szabályozására és az inzulinérzékenységre. Ezért a súlykontroll nem csak azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok, az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek.
  • Az első bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett táplálékfelvétel mellett.
  • Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes törzsek mennyisége.
Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek.
  • Mindez összefüggést mutat megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és növeli a Firmicutes törzsek számát.
SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ. INULIN – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A cikória gyökere (Chicorium intybus L. ), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása. Az inulin prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát, elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav (butirát). A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással. EGCG – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője. Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után. CHILI PAPRIKA – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS A chili paprika (Capsicum annuum L. ) hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin – koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.
  • A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett, megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az energiafelhasználást.
  • A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin szintet.
A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin. Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak. A SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük. TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK. EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását. A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható. MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM TECHNOLÓGIA A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.
  • A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A „szállítórendszer előnyei:
  1. megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében
  2. megvédi a hatóanyag tartalmat
  3. javítja a biológiai hasznosulást
  4. növeli a felszívódást
  5. megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást
  6. és biztonságossá teszi az alkalmazását
Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát. Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli, stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást. A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül. A Natur Tanya® CHILI TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat. EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük. TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK. KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET?
  • azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket
  • azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
  • csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek
  • fogyókúrázóknak, csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
  • sportolóknak, aktív életmód esetén
  • nőknek és férfiaknak egyaránt
Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 15-30 LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES! hatóanyagok a napi adagban1 tablettában2 tablettábanFrutafit® inulin, cikória gyökér forrásból
- amelyből inulun138,5 mg
124,65 mg277 mg
249,3 mgNaxiTherm® chili paprika termés kivonat
- amelyből standardizált 2% kapszaicinidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin)100 mg
70 mg200 mg
140 mg Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g. MaxiTherm® is a trademark of Vita Actives.
Frutafit® is a trademark of Sensus B. V. Figyelmeztetés:
  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
  • Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta).
  • A termék 12 éves kortól alkalmazható
  • A termék fogyasztható cukorbetegség mellett
  • A termék NEM alkalmazható vérhígítók használata esetén
  • A termék NEM fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
  • Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L. ) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L. ) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L. ) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid). SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.